Geslaagde AED Cursussen bij ABS

Recentelijk organiseerde ‘ABS Voetbal’ succesvolle AED-cursussen voor haar vrijwilligers in samenwerking met Boeg Opleidingen. Onder leiding van de ervaren instructeur Hans Oldenkamp werden drie avonden gewijd aan het trainen van vrijwilligers.

Op de eerste avond, dinsdag 26 maart, werd een herhalingscursus gegeven aan degenen die hun kennis wilden opfrissen. De deelnemers werden door cruciale procedures geleid, met uitmuntende uitleg en praktijkvoorbeelden die de essentie van AED-gebruik benadrukten. De motivatie van de vrijwilligers van ABS was duidelijk voelbaar en werd gewaardeerd door Hans. Je wordt daardoor nog enthousiaster om deze levensreddende vaardigheden aan de deelnemers over te dragen.

Op woensdag 27 maart en dinsdag 2 april werden vervolgens AED-cursussen gegeven aan beginners, die nog niet eerder een dergelijke training hadden gevolgd. Deze avonden boden een belangrijke introductie tot het gebruik van een AED in noodsituaties, waardoor deelnemers zich zelfverzekerd en bekwaam voelen in het geval van een levensbedreigende situatie.

ABS beschikt over een eigen Defibtech Lifeline AED, strategisch geplaatst in de gang van de kleedkamers. Deze toegankelijkheid van een AED kan het verschil maken tussen leven en dood in kritieke momenten.
Met de verworven kennis en vaardigheden zijn de vrijwilligers van ABS goed voorbereid om snel en effectief te handelen in geval van nood, en dat is een geruststellende gedachte.