In Memoriam Reint Meijer

Afgelopen donderdag 4 januari jl kwam het droevige bericht dat ABS Erelid Reint Meijer is overleden.

Dit bericht kwam niet onverwacht omdat Reint al langere tijd ziek was en open met iedereen over de helaas beperkte toekomst in gesprek ging. Ook vanuit ABS kwamen mensen op bezoek bij Reint om met hem te praten over voetbal en ABS.

Ondanks dit vooruitzicht bleven Reint en zijn echtgenote Roelie optimistisch en genieten van de vele activiteiten die Reint nog kon en wilde beleven. In de periode van ziekte was Reint nog vaak aanwezig bij de wedstrijden van ABS 1 of ABS 2. Hij genoot dan van de wedstrijd en de inbreng van zijn beide neefjes.

Reint was een echte verenigingsman, over ABS wilde Reint geen verkeerd woord horen. Zo accepteerde hij het niet als een scheidsrechter zijn vlag-signaal negeerde. Tot zelfs zo erg dat hij de vlag erbij neerlegde.
Helaas is de vlag nu definitief gevallen.

Daarom is het zo mooi dat ABS voetbal de mogelijkheid is gegeven om de condoleance te laten plaatsvinden in het ABS Huus.
Dit jaar is de beker voor de winnaar van het straatvoetbal toernooi voor de “profs” naar hem vernoemd als een blijvend gedenkteken binnen ABS.

Bij zijn benoeming tot Erelid in 2021 bleek wel hoeveel hij voor ABS heeft gedaan.
“Reint heeft kantinediensten gedraaid vanaf 1978 tot 2019 (41 Jaar), Hij verzorgt de planning/werving vrijwilligers en het sleutelbeheer van de kantine vanaf 2008 tot 2019 (11 jaar) Vanaf 1994 zit hij in de straatvoetbalcommissie tot 2019 (25 jaar) Vanaf 1998 zit hij in de Jeugdtoernooicommissie tot 2019 (23 jaar) Ook was hij Leider 8/Grensrechter ABS 1 en 2 met onderbrekingen in de periode 1982 – 2007. (15 jaar) Voor de voormalige afdeling tafeltennis diverse jaren het wedstrijdsecretariaat verzorgd en de Bathmense tafeltenniskampioenschappen georganiseerd (10 jaar)”.

Bovenstaand is een opsomming van zijn verdienste voor ABS, hetgeen geleid heeft tot benoeming van Reint tot Erelid. Daarna heeft hij tot de constatering van zijn ziekte (april 2022) gewoon kantine diensten gedraaid en zelfs tot afgelopen oktober nog deelgenomen aan de planning van de kantine en het sleutelbeheer.

Naast deze activiteiten was Reint altijd bereid om een helpende hand toe te steken. Als Reint een taak op zich nam kon je er ook vanuit gaan dat het op de juiste wijze werd uitgevoerd en georganiseerd.

Namens ABS voetbal wensen wij Roelie, familie en vrienden sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Reint, bedankt voor jouw tomeloze inzet en we zullen je missen.

Bestuur ABS Voetbal