Nieuwe indeling jeugdteams voor seizoen 2024 – 2025

De nieuwe indelingen voor volgend seizoen zijn hierbij bekend.

We hebben getracht om alle spelers meerdere malen goed te beoordelen (door TC/VO, trainers, leiders en scheidsrechters). Seizoen 2024-2025 gaan we van start met O12 en O14 teams. De reden hiervoor is om het leeftijdsverschil (fysieke weerstand, kinderen volop in de groei) in competitieverband te beperken.

Zaken waar wij rekening mee hebben gehouden bij de indeling zijn onder andere:

  • Leeftijd
  • Voetbalvaardigheden
  • Spelbeleving
  • Beoordelingen van leider, trainers, interne scouts en ABS TC/Voetbalopleiding
  • Aantal beschikbare spelers

Verder gaan we trachten om dit seizoen de spelers die net tegen de selectie aan zitten en/of spelers die (bijvoorbeeld) wat fanatieker zijn dan andere spelers in het elftal, meer uitdaging te bieden en/of af en toe mee te laten trainen met een hoger team. Dit geldt dus voor alle teams (bijvoorbeeld spelers van o13-2 met o13-1 en o17-2 met o17-1, etc.). Daarnaast gaan we inzetten op meer onderlinge samenwerken van trainers binnen de leeftijdsgroepen zodat we de aanwezige kennis van gediplomeerde trainers kunnen delen en toepassen op alle spelers.

Om het komende seizoen soepel te kunnen laten verlopen zijn wij dringend opzoek naar vrijwilligers. Vacatures die op dit moment openstaan zijn:

  • Trainers (diverse jeugdteams)
  • Leiders (diverse jeugdteams)
  • Coördinator Jeugd Scheidsrechters

Wij gaan nu de indeling bekend is de huidige trainers/leiders benaderen (voor zover dat nog niet gedaan is)  m.b.t. het feit of ze weer trainer/leider willen worden. Dus mocht je nog niet gevraagd zijn, maar wil je toch wat doen voor de club, neem vooral contact op.

Volgend seizoen wordt er ook weer een (instap) trainerscursus door de KNVB georganiseerd waar beginnende trainers van ABS aan deel kunnen nemen. Indien iemand hier interesse in heeft kun je nadere informatie opvragen c.q. je aanmelden via [email protected] of Eddy Duteweert. Binnenkort zullen wij starten met het plannen van de trainingstijden. Deze zullen wij z.s.m. kenbaar maken, belangrijk hierin is dat wij eerst voor ieder team een trainer hebben gevonden.

Ons doel is om voor de spelers, de ouders en de vrijwilligers een leuk en leerzaam seizoen te organiseren, wij denken dit met deze indeling te kunnen bereiken.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over de indeling kunt u deze sturen naar [email protected]. Wij zullen eventuele opmerkingen / reacties verzamelen en bespreken en trachten binnen 14 dagen een reactie te geven.

Met sportieve groet,
Erjan Schoemaker
TC ABS Bathmen

Klik hier voor de Indeling seizoen 2024-2025